How do I know when enough is enough?

Vet inte ens hur jag ska börja detta då det finns så mycket i mitt huvud just nu, känns som om jag kommer explodera snart och igentligen borde jag väl få ut det här till den personen men det går inte, då jag inte vill vara den tjejen som är för på och som är för komplicerad.. Men jag är en komplicerad tjej som ganska ofta tänker det värsta om saker, jag är en känslomänniska som behöver veta hur det ligger till och vad den personen vill och tror det har med att göra att jag har väldigt svårt att lita på killar så jag behöver veta..  Men jag vet hur det har slutat förut med killar när jag har varit för komplicerad och med tanke på att denna person redan har svårt att släppa in mig för mycket i sitt liv så kanske det inte är det bästa att vara för på.. 
 
Men det är inte bara han som har svårt att släppa in någon i sitt liv, jag har också det och ju mer han backar desto mer blir jag osäker på honom och på hela denna situation och då backar jag med, för annars är det jag som kommer stå där i slutändan fallit för någon som inte ville något sånt. Och det jobbigaste är väl att jag redan har fallit för denna kille, eller det är väl inget som jag ser som något dåligt men frågan är om jag är villig att ta den chansen? 
Då min magkänsla säger en sak och mitt huvud säger en sak, och man ska väl alltid lita på ens magkänsla? 
Men endå så vill jag inte lyssna på min magkänsla då jag faktiskt gillar denna kille och jag vill lita på när han säger att det inte är något endå om det finns en känsla där i kroppen som säger att det är något som är fel.. 
 
En sak är jag iaf säker på, det är att jag vill inte vara den som står där i slutändan sårad, för jag är så otroligt trött på det.. Att bli sviken gång på gång av killar som ger en falska förhoppningar genom att vara kärleksfulla och som får en att tro att de vill något och sen visar det sig att dom inte vill det..